Hjelp Foundation: gjøre her donasjonen


Åpne / Lukk meny Prinsesse Kristina av Norge basert i Madrid, er stiftelsen en kulturell stiftelse som har som mål å fremme kulturelle aktiviteter i Spania som tjener til å styrke båndene mellom Norge og Spania, og vedlikehold av statue av prinsesse Kristina, bygget i 1978 Covarrubias, et sted der sarkofagen med restene av prinsessen.
Vicente-Arques-oscar-Izcara-twinning-Alpha-of-pi-Covarrubias

Ordførerne i Alfaz del Pi og Covarrubias bekrefte forbindelsen mellom de to kommunene, et samarbeid som hovedmål kulturell utveksling og utvikling av et felles kunstnerisk program. Denne alliansen stammer fra bindingen at de to byene har med Norge.

Ordføreren i Alfaz del Pi, Vicente ArquesOg det av Covarrubias, Óscar IzcaraHar i dag sluttet seg til unionen mellom de to kommunene å signere en protokoll samarbeid i plenum Hall of konsistoriet alfasino, en handling som har blitt besøkt av vara provinsielle europeiske borgere, Mercedes AlonsoOg norsk honorær konsul, Jan Arild Nilsen.

En delegasjon fra Burgos byen har reist denne uken til l'Alfas del Pi til å ratifisere protokollen undertegnet Twinning mellom de to kommunene i oktober i fjor i Covarrubias, og til å delta aktivt i markeringen av dagen i Norge, som vil finne sted i morgen .

"Vi tok fordel av feiringen av 17. mai å konsolidere unionen mellom to steder som har en sterk kobling med Norge, Covarrubias av prinsesse Kristina og L'Alfas å være vert for den nest største koloni av nordmenn," sa ordføreren alfasino, Vicente Arques. Dette faktum, den provinsielle nestleder av europeiske borgere, Mercedes Alonso, sa at "Alicante oppfyller alle kravene til å være et land med velkomst og fremgang". Derav de norske koloniene som L'Alfas del Pi med nesten fem tiår avgjort i provinsen.

For sin del, ordfører i Covarrubias, Oscar Izcara, understreket viktigheten av denne foreningen, fordi det er "et prosjekt knytte Spania og Norge gjennom to steder, L'Alfas del Pi og Covarrubias, og har en spesiell halo av historien om prinsesse Kristina". I samme stemning uttales den norske konsulen, Jan Arild Nilsen. "Jeg er beæret over at mitt land er årsaken til Twinning mellom to spanske byer så forskjellige og så forent nettopp ved Norge," bemerket han.

Om hundre mennesker deltok på signeringen av protokollen Twinning l'Alfas del Pi og Covarrubias. lokale myndigheter, representanter for Twinning komiteen og institusjoner som norske Club, Den Norske Skole Costa Blancaden Norge kirke l'Albirden Komiteen 17 maiden Kristinastiftelsen eller Brotherhood of St. Olav.

Kontaktene mellom de to kommunene begynte i 2010 med besøk av en delegasjon burgalesa L'Alfas del Pi. Et par år senere, representanter for l'Alfas del Pi deltok på åpningen av kapellet St. Olav, og siden da har vært konstant samarbeid.

Under signeringen av Twinning, Brith FaegerstadResident i l'Alfas del Pi norsk statsborger, har donert til byen Covarrubias et veggteppe av prinsesse Kristina hånd brodert av hennes mor døde, som i 24 år ledet Cardiology Enhet for sykehuset i Tønsberg, hjembyen datter av kong Haakon 'gamle'.

Likeledes har den kommunale Corporation of l'Alfas Covarrubias presentert for libro Den Alfas 200 år, En bok skrevet av direktør for arkiv av Kongeriket Valencia, Francesc Torres Faushvilke prologa Pere María Orts jeg Bosch og har kobberstikk calcográficos Miquel Zaragoza. En ekte kunstverk, ble et begrenset opplag på 100 eksemplarer, serier, nummerert og katalogisert i Bibliofilia Artisan Creative lansert.

Byen Covarrubias også forseglet denne unionen med en svært spesiell gave: et innrammet fotografi av tårnet av Doña Urraca, det tiende århundre, og tårnet av Collegiate Church of Kosmas og Damian i hvile Prinsesse Kristina av Norge .

To søstre steder for sin kobling med Norge

Alliansen mellom l'Alfas del Pi og Covarrubias stammer fra obligasjons at begge kommunene har med Norge. I tilfelle av Burgos byen, nordmenn føler en spesiell hengivenhet for sin princesa Kristina, Datter av rey Haakon Haakonsson ‘el viejo’Som i det trettende århundre reiste han til Spania for å gifte seg Felipe Infante de Castilla og bror rey Alfonso X El Sabio. Princess orket ikke å leve så langt fra deres land og melankoli kunne med henne. Levningene hans hvile i Collegiate Church of San Cosme og San Damián de CovarrubiasHvem hvert år besøk mer enn tusen nordmenn, mange av dem over veien St. Olav pilegrims.

I mellomtiden, Alfaz del Pi ligger den andre koloni av norske verdens største. Mens det er sant at de er ca 2500 registrerte velgere nordmenn, er det anslått at mer enn 8000 levende. Las cifras son contundentes y hablan por si mismas: el Club Noruego Costa Blanca, con más de un millar de socios, celebró en 2015 su 45 aniversario. Pero además, en l’Alfàs del Pi hay dos centros educativos noruegos, tres residencias noruegas para personas mayores, tienen su Iglesia propia en l’Albir y el único Centro de Voluntariado que el Gobierno noruego ha abierto fuera de sus fronteras. Una ciudad que cada 17 de mayo conmemora el Día Nacional de Noruega como si fuera su propia fiesta nacional, celebración que se ha convertido en una jornada singular de convivencia entre ambas culturas.

Utstilling og håndverk og mat rettferdige Covarrubias

Burgos delegasjon består av tretti mennesker, blant dem er representanter for byen Covarrubias og dens Office of Tourism, prinsesse Kristina Foundation, Brotherhood of St. Olav, samt kunstnere og burgaleses håndverkere som har reist l'Alfas opp for å gi innbyggere og besøkende møtes miljø kulturelle, historiske rikdom og en halv Covarrubias og deres håndverk og mat.

Utstillingen kan besøkes Covarrubias i l'Alfas amb Història Museum og kulinariske og håndverket rettferdig er installert i Plaça Jaume I. timer vil være tirsdag 17:00 til 20:00, og i morgen onsdag 10:00 til 14:00 og 17:00 til 20:00.

Likeledes, kunstneren Covarrubias Silberius de Ura vil representere i ettermiddag kl 20:00 pm i Casa de Cultura de l'Alfas 'Noahs Journey 3.0', en forestilling om vin som kombinerer musikk, teater og audiovisuelle.

17 mai nasjonaldag i Norge

Signeringen av protokollen matcher Norge feiring i morgen 17 mai, Som vil starte tidlig på morgenen med heising av det norske flagget i byen L'Alfas i House of Culture og alle norske institusjoner. Kl 11:00 er det planlagt å starte paraden fra Hotel Moli til House of Culture, med deltakelse av hundrevis av norske innbyggere, samt lokale myndigheter og delegering av Covarrubias. Hovedtyngden av aktivitetene vil foregå i Constitution Avenue, overfor klubbhuset norsk Costa Blanca, hvor og om natten den offisielle middagen vil finne sted den 17. mai.

© 2016 Stiftelsen Prinsesse Kristina av Norge | Advarsel | cookies Regler